Herhaalrecepten

Na het bestellen van herhaalmedicatie zal dit zorgvuldig gecontroleerd worden . Dit gebeurt zowel bij de huisarts als daarna ook bij de apotheek. Het doel hiervan is medicatie-fouten te voorkomen. Vanwege deze controles en omdat sommige medicatie besteld moet worden, ligt herhaal medicatie over het algemeen na 2 werkdagen voor u klaar.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw herhaal-medicatie te bestellen.

 

Online bestellen

Als uw apotheek de LOMBOK APOTHEEK is en u bent patiënt bij een van de huisartsen in het gezondheidscentrum dan kunt u ook online uw herhaalrecepten bestellen, klik hiervoor hier. Het venstertje dat dan verschijnt over het in bezit moeten zijn van een door uw apotheek uitgegeven herhaalrecept, dat bij ontvangst van de medicijnen ingeleverd dient te worden, kunt u negeren. Dit is in geval van aanvraag van een herhaalrecept NIET van toepassing.

 

Receptenlijn 030 8802888

24 Uur per dag kunt u uw aanvraag voor herhaalreceptuur inspreken op telefoonnummer 030 8802888.

Hoe gaat u te werk?

  • Kies nummer 030 8802888.
  • Spreek uw naam, geboortedatum en telefoonnummer langzaam en duidelijk in.
  • Geef naam, dosering en hoeveelheid van de medicatie.
  • Indien u voor 16.00 uur ’s middags inspreekt, kunt u uw medicatie na twee werkdagen ophalen in de apotheek.

Inleveren oude doosjes

Ook kunt u uw lege medicijndoosjes deponeren in de receptenbus, direct links bij de centrale entree. Ook hier geldt: indien u voor 15.00 uur ’s middags de medicijndoosjes in de bus deponeert, dan kunt u uw medicatie na twee werkdagen ophalen in de apotheek.

Vakantiemedicatie

Indien u langer dan 3 maanden op vakantie gaat, kunt u dit aangeven bij de apotheek. De apotheker overlegt met uw huisarts welke middelen voor de vakantieperiode meegegeven worden. Wilt u dit ruim voor uw vertrek (het liefst 4 weken van te voren) doorgeven?

N.B.: u kunt voor maximaal 6 maanden medicatie aanvragen.