Coronavirus Covid-19

Informatie rondom Corona in de huisartsenpraktijk

Update 28 maart 2022

In navolging van de landelijke richtlijnen is de mondkapjesplicht in het gezondheidscentrum gestopt. Wij hanteren nog wel ruimere afstanden in de wachtkamers.

Wij verzoeken u om in principe alleen naar de praktijk  te komen als u een afspraak heeft. Als begeleiding echt nodig is, maximaal 1 begeleider.

Heeft u verkoudheidsklachten of een huisgenoot met corona, dan moet u in quarantaine: indien de medische klacht niet dringend is kunt u via het patiëntportaal een e-consult aanvragen of een telefonische afspraak in (laten) plannen. . We kijken of uw vraag telefonisch of met een e-consult kan worden beantwoord. Zo niet dan kan een afspraak op het spreekuur worden gemaakt. nadat de klachten voorbij zijn of de quarantaine is opgeheven.

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Verklaringen voor doorgemaakte covid worden niet via de huisarts afgegeven.

De overheid heeft gesteld dat het bewijs van een positieve testuitslag (en dus van doorgemaakte covid) uit het systeem van de GGD moet komen. Daarin staan alle positieve testen verzameld, omdat het verplicht is positieve coronatestuitslagen te melden bij de GGD, ook als de test door een andere testuitvoerder is uitgevoerd.

Huisartsen hoeven dus niet dit soort verklaringen af te geven.

namens de huisartsen

P. Verkerk/J. Neffke

Bloedprikken Saltro:

Bij Saltro gelden vanaf maandag 16 maart extra maatregelen voor bloedafname en functieonderzoek om patiënten en zorgmedewerkers zo goed mogelijk te beschermen.

Hierdoor is delocatie in het gezondheidscentrum Lombok gesloten.

De dichtstbijzijnde locaties waar u wel terecht kunt zijn:

  • Locatie Saltro Werradreef

( Werradreef 2, 3562 CW Utrecht)

Openingstijden: 07:00 t/m 18:00

  • Saltro (Gezondheidshuis)

(Bosboomstraat 1g, 3582 KE Utrecht)

Openingstijden: 07:00 t/m 17:00

  • GezondheidsLab Utrecht

(Beneluxlaan 928, 3526 KJ Utrecht)

Openingstijden: 08:00 t/m 17:00

Kijk voor actuele informatie en openingstijden op saltro.nl

Richtlijnen fysiotherapie en corona

Lees hier meer over de richtlijnen rondom fysiotherapie en het corona virus.