Coronavirus Covid-19

Informatie rondom Corona in de huisartsenpraktijk

Update 5 juli 2021

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuurt u dan een e-mail naar assistenten@gclombok.nl, geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw gegevens voor zover mgl niet helemaal bij ons bekend:

Bent u akkoord met registratie bij RIVM: Ja/Nee

Datum vaccinaties:

Batch nummers:

Geboortedatum:

Burgerservicenummer:

Voornamen:

Tussenvoegsel:

Achternaam / Geboortenaam in deze volgorde:

Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.

Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

Update 30 juni 2021

Vanaf vandaag gelden in het gezondheidscentrum Lombok nieuwe richtlijnen in het kader van de coronabestrijding en met name voor het dragen van mondkapjes:

 • het dragen van mondkapjes is niet meer verplicht, op voorwaarde dat 1,5m wordt gewaarborgd;
 • in behandelkamers is het aan de zorgverlener en  patient zelf te bepalen of hij / zij mondkapje op doet b.v. tijdens behandelen patient aan de behandelbank;
 • spatschermen blijven bij balie;
 • alle bewegwijzering en looprichtingen worden verwijderd;
 • desinfectiepalen blijven wel, iedereen wordt verzocht wel bij ingang van een wachtkamer de desinfectiegel te gebruiken.

Update 22 juni 2021

Deze week worden de 12-17 jarigen met medische indicatie uitgenodigd voor Covid-vaccinatie (Pfizer) bij de GGD. Deze selectie is niet compleet, want wij weten bijvoorbeeld niet welke kinderen obesitas graad 2 of 3 hebben. Het is voor huisartsen niet uitvoerbaar om ook de gezonde 12-17 jarige grote broers en zussen van kwetsbare kinderen onder de 12 jaar uit te nodigen (ringvaccinatie). Mocht u denken dat uw kind (12-17 jaar) een indicatie voor vaccinatie heeft bel dan de huisartsenpraktijk.

In deze tabel kunt u na berekenen BMI opzoeken of uw kind obesitas graad 2 of 3 heeft.

Update 15 juni 2021

Verklaringen voor doorgemaakte covid worden niet via de huisarts afgegeven.

De overheid heeft gesteld dat het bewijs van een positieve testuitslag (en dus van doorgemaakte covid) uit het systeem van de GGD moet komen. Daarin staan alle positieve testen verzameld, omdat het verplicht is positieve coronatestuitslagen te melden bij de GGD, ook als de test door een andere testuitvoerder is uitgevoerd.

Huisartsen hoeven dus niet dit soort verklaringen af te geven.

Update 10 juni 2021

De Gezondheidsraad heeft woensdag 9 juni een advies uitgebracht(externe link) over Covid-vaccinatie van kinderen van 12 tot en met 17 jaar. De raad oordeelt dat voor kinderen met bepaalde medische aandoeningen vaccinatie wenselijk is. En ze adviseert om vaccinatie aan te bieden aan huisgenoten (vanaf 12 jaar) van kinderen die in een risicogroep zitten maar zelf niet gevaccineerd kunnen worden.

Momenteel kunnen wij nog geen uitvoering geven aan dit advies. Zodra dit mogelijk is gaan wij geïndiceerde kinderen/gezinnen aanmelden voor uitnodiging voor vaccinatie via de GGD, en volgt een update op deze website.

Update 7 juni 2021

8 juni krijgen veel mensen hun 2e vaccin AstraZeneca. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om dan te komen of mocht u deze gemist hebben, bel dan de praktijk (030-8802828) voor een nieuwe afspraak. Er wordt nog gevaccineerd (op afspraak) op:

 • 22 juni
 • 13 juli
 • En laatste mogelijkheid 3 augustus

Geadviseerd interval is 6-12 weken (met uiterste grenzen 4-14 weken). 2e vaccin is niet nodig als u voorafgaand aan uw eerste vaccin al Covid-19 heeft doorgemaakt; deze is wel nodig als u na uw 1e vaccin nog Covid-19 positief bent getest.

Vergeet uw vaccinatiekaartje of vaccinatiepaspoort niet! We hebben geen voorraad ‘gele boekjes’.

Als u op 3 augustus een uitnodiging hebt voor de 2 vaccinatie en u wilt graag eerder (binnen genoemd interval), dan kunt u contact opnemen met de praktijk voor de mogelijkheden op 22 juni of 13 juli.

Update 27 mei 2021

De rol van de huisartsenpraktijk bij Coronavaccinatie is beperkt tot:

1: het vaccineren van mensen geboren in geboortejaren 1956 t/m 1960 met het Astra-Zeneca-vaccin. Voor deze groep patienten is het niet mogelijk een ander vaccin te verkrijgen.

2: het vaccineren van mensen > 60 jaar, die niet in staat zijn naar een GGD-vaccinatielocatie te gaan (Astra-Zeneca-vaccin, u mag de huisartsenpraktijk bellen)

3: selectie aanleveren van mensen met een medische indicatie betreffende geboortejaren 1961 – 2003 (tussen 5 en 12 mei gepland, waarna landelijk uitnodigingen verzonden gaan worden). Deze mensen mogen na uitnodiging afspraak maken voor vaccinatie bij de GGD.

Voor algemene informatie over corona zie: https://www.thuisarts.nl/corona

Voor informatie over coronavaccinatie zie: www.coronavaccinatie.nl

Voor informatie over testen en ook info over afspraak maken voor vaccinatie zie: https://coronatest.nl/

Huisartsenpraktijk Lombok

Mondkapje:

Wij verzoeken u vriendelijk voor uw en onze veiligheid om een mondkapje op te zetten, zodra u de wachtzaal van de huisartsen betreedt.

namens de huisartsen

Patrick Verkerk, huisarts

Bloedprikken Saltro:

Bij Saltro gelden vanaf maandag 16 maart extra maatregelen voor bloedafname en functieonderzoek om patiënten en zorgmedewerkers zo goed mogelijk te beschermen.

Hierdoor is delocatie in het gezondheidscentrum Lombok gesloten.

De dichtstbijzijnde locaties waar u wel terecht kunt zijn:

 • Locatie Saltro Werradreef

( Werradreef 2, 3562 CW Utrecht)

Openingstijden: 07:00 t/m 18:00

 • Saltro (Gezondheidshuis)

(Bosboomstraat 1g, 3582 KE Utrecht)

Openingstijden: 07:00 t/m 17:00

 • GezondheidsLab Utrecht

(Beneluxlaan 928, 3526 KJ Utrecht)

Openingstijden: 08:00 t/m 17:00

Kijk voor actuele informatie en openingstijden op saltro.nl

Richtlijnen fysiotherapie en corona

Lees hier meer over de richtlijnen rondom fysiotherapie en het corona virus.