Nena Sesic-Fiser exposeert in het gezondheidscentrum

Nena Sesic-Fiser (geboren in Kroatië): haar roeping is kunstschilder (Academie van verfijnde kunsten in Sarajevo, Bosnië), maar zij is ook een artiest met een multidisciplinaire belangstelling: film en video, scenografie voor film en theater, animator, danseres en zangeres. Zij woont en werkt in Utrecht.

Zij heeft haar werk geëxposeerd in culturele centra in Europa en daarbuiten, met tentoonstellingen van schilderijen, video-installaties en andere visuele werken. Voor har werk heeft ze meerdere prijzen gewonnen.

Deze diversiteit van Nena’s artistieke activiteiten zette de Nederlandse televisie aan om enkele documentaires over haar leven en werk te produceren.

Maspalomas

“Ik heb een fascinatie voor de verandering van licht gedurende de dag en de weerspiegeling van de lucht in het water, de vlucht van duiven boven de zee en het gevoel van vrijheid die dit schouwspel mij geeft. Dat inspireerde mij tot het schilderen van een nieuwe cyclus “Maspalomas” in één adem. Voor mij betekent deze cyclus VRIJHEID. Een nieuwe techniek, gieten van acrylverf, geeft mij de unieke mogelijkheid mijn fascinatie uit te drukken. Maar het vasteland vind je ook op deze tentoonstelling – een pad door het veld met een boom in de herfst en de winter. Mijn werk put vaak uit deze elementen, vooral water en bomen.” aldus Nena.