Novopraktijk Utrecht

Sinds 2010 zijn wij de podotherapeutische praktijk voor Utrecht en omstreken. Novopraktijk Utrecht is onderdeel van de NOVOpraktijken met vestigingen in Utrecht, Delft, Haarlem en Amsterdam. NOVOpraktijk is vernieuwend en innoverend. Binnen de praktijken wordt u behandeld door Paul de Kort en Jasper van den Hoogen. Beide zeer ervaren podotherapeuten welke de 4-jarige HBO-opleiding podotherapie gevolgd hebben aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Daarnaast hebben ze nog tal van aanvullende opleidingen gedaan; bewegingswetenschappen, manuele therapie, medical taping, etc.

De (voet)klachten die de podotherapeuten van NOVOpraktijk behandelen kunnen uiteenlopen van het kind dat minder goed mee kan komen tijdens gym, de (actieve) sporter die optimaal wilt blijven presteren dan wel de tachtigjarige die graag een uur klachtenvrij wilt kunnen wandelen. Het betreft hier dan ook klachten uit het niet dan wel goed functioneren van de voeten zoals enkel-, knie-, heup- en/of rugklachten en overbelasting als gevolg van veel staan en lopen. Daarbij wordt gekeken naar het gehele bewegingsapparaat. Klachten kunnen namelijk voortvloeien vanuit de voeten maar ook andersom. Binnen NOVOpraktijk hebben daarom de podotherapeuten zich dusdanig gespecialiseerd om vanuit andere oogpunten/invalshoeken ook naar u klachten te kijken. Ze kijken dus veel verder dan de gemiddelde podotherapeut en bezitten ook veel meer kennis. Kunnen u dus ook beter helpen met klachten maar ook met u mee denken in behandeltrajecten naast de podotherapie die u nodig zou hebben.

NOVOpraktijk is onder andere gespecialiseerd in het toepassen van podotherapeutische zolen. Door gebruik te maken van 3 dimensionale scanapparatuur wordt er bij Novopraktijk gestreefd om de in orthopedische steunzolen gebruikte voetvorm te relateren aan de podotherapeutische corrigerende elementen, terwijl de functionaliteit en een laag tolerantieniveau van de podotherapeutische zolen blijven gewaarborgd.

Naast deze 3D scanapparatuur maakt NOVOpraktijk gebruik van high tech 2D/3D high speed video analyse. Met deze techniek worden looppatronen maar ook bewegingspatronen van het gehele lichaam zeer nauwkeurig in kaart gebracht. Met de uitkomsten van deze analyse worden oorzakelijke verbanden omtrent de klachten achterhaald. Daarnaast kan er met deze apparatuur ook gekeken worden naar blessurepreventie en prestatiebevordering op het gebied van sport en werk. Bewegingswetenschapper Paul de Kort is specialist op het gebied van analyse met QUINTIC biomechanical analysis.

Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u klachten waar u mee geholpen wilt worden?

Kijk eens op de website www.novopraktijkutrecht.nl of neem telefonisch contact op voor een afspraak 030-878 29 48.

Team NOVOpraktijk